duminică, 19 ianuarie 2014

Salata a la Mona

Új év, új szokások :) Boldog Új Évet mindenkinek!
Na, nem kell megíjjedni a saláta láttan, nem csak ehhez hasonló ételeket fogok ezután készíteni, De szükséges volt, hogy változtassak az étrendemen. (Mielőtt bárki is azt hinné, hogy fogyni akarok a válaszom röviden csak annyi, hogy: NEM. Aki közelebbről ismer tudja, hogy milyen okból.) Végül is ez jó lehetőség arra, hogy új ízekkel, receptekkel kisérletezzek.
És most lássuk azt a salátat: nemcsak egezséges, de színes is, szerintem és a kollégáim szerint pedig finom :p
(megjegyzem, fiúk...a férfiak többsége tagadhatatlanul hús párti, de azért vannak kivételek is)



Hozzávalók (2 személyre):
  • 1 fejes saláta
  • kb. 4 nagy marék rukkola
  • 1/4 lila káposzta
  • 5-6 db cherry paradicsom
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 1 citrom leve 
  • 10 dkg fekete olivabogyó
  • 10 dkg kecskesajt (de lehet bármilyen más fajta kemény sajt is)
  • 5-10 dkg tofu
  • 2 db főtt tojás (vagy apró darabokra vágva is jó)
  • 2 db fokhagymás, rozmaringos csirkecomb (kihagyható)
  • 2 db pirított magos kenyér
  • 1 kis doboz natúr joghurt
Elkészítés:
Megmossuk (és lecsöpögtetjük) a zöldségeket. Egy nagyobb, mélyebb edénybe falatnyi darabokra tépkedjük a salátaleveleket. Felkarikózzuk az uborkát és a megpucolt főtt tojást, apró kockákra vágjuk a paprikát, sajtot, tofut. Mindezt hozzáadjuk a rukkolával és az olivabogyóval együtt. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a répát és apró kockára vágjuk a csirkehúst. (Receptet lásd lejebb) Ezt is hozzáadjuk. Kifacsarunk egy egész citromot és a levével meglocsoljuk a salátát. Ketté vágjuk a paradicsomokat, kivágjuk a torzsájukat és a salátához adjuk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük a salátát. Izlés szerint adhatunk hozzá egy kis sót, borsot. Apró kockákra aprítjuk a pirítós kenyeret. Ha nem azonnal fogyasztjuk el, akkor ezt félretehetjük egy zacskóba. A képen látható salátát én a munkahelyemen fogyasztottam el. Igy ott adtam hozzá a pirított kenyérdarabkákat és nyakonöntöttem joghurttal.
Jó étvágyat hozzá!

Rozmaringos, fokhagymás csirkehús 

Nagyon egyszerű, kevés hozzávalóra van szükség az elkészítéséhez, de annál finomabb :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • kb 6-8 db bőr nélküli felső csirkecomb
  • kb. 4-6 nagy gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss rozmaring
  • oliva olaj
  • só, bors, majoránna
 Egy tűzálló tálat meglocsolunk kevés oliva olajjal és elkenjük az alján. Megmossuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a fokhagymát, nagyobb csíkokba vágjuk és egyenletesen szétszorjuk a kiolajazott tálban. Erre szépen ráterítjük a csirkecombokat, közéjuk ékelve a rozmaring ágakat és megszórjuk majoránnával. Fóliával lefedve 30 percig sütjük.Ezután levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a combok enyhén megpirulnak. (ez kb. 15 perc) 
Nagyon fontos, hogy friss rozmaringot használjunk.A fólia segít megőrizni a friss rozmaring ízét, ettől zamatos lesz a hús.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu