Hozzávalók:
6 tojásból sütött vékony piskótalap
A piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor (vagy 10 dkg cukor és 1 csomag Bourbon vanilíás cukor)
- 18 dkg liszt
- 1 csipet só
A közepéhez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 kisüveg rumeszencia
- 2 evőkanál kakaópor (Nesquick)
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 4 dl tej
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 1 csomag (40 g) főzni való vanília vagy tejszín izű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg tejcsoki
- 3 evokanál víz
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjét elkezdjük habosítani a csipet sóval, majd habosítás közben kis részletekben hozzáadjuk a cukrot, végül kemény habbá verjük Kézi habverővel, lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgákat.
További lassú keverés mellett hozzáadjuk a lisztet is, és óvatosan simára keverjük a piskótát. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit és arra szedjük a masszát, majd egy széles késsel egyenletesen elkenjük, mert különben hepe-hupás lesz a piskóta teteje. Előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihült, a piskótát hosszában 3 részre vágjuk. Egyet tálcára teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk és a tészára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk. A krémhez valókból, a vaj kivételével sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a vajat is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint egy háztető.(Ha úgy tűnik hogy a krém nem fogja meg eleggé a piskótalapot akkor oldaról nehezékekkel nyomassuk vagy szorítsuk jól oda a lapot a krémhez és így rakjuk a hűtőbe.) Hütőszekrényben dermedni hagyjuk. Elkészítjük a csokimázat.
Csokimáz:
Egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni. Egy kisebb edénybe tördeljük a tejcsokit, hozzáadunk 3 evőkanál vizet és gőz felett addig kevergetjük míg teljesen fel nem olvad és fényessé nem válik a csoki. Az így kapott mázzal még melegen bevonjuk a tészta tetejét. Mielőtt teljesen megszilárdulna, kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon szelteljük.
Ezt én is kinéztem magamnak már ... el is készítem nemsokára :D
RăspundețiȘtergere