ĺme a Recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 2 db Bourbon vaniliás cukor
- 5dkg mogyoró
- 5dkg mandula
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk szegfűszeg
- 1/2 tk gyömber
- 1 banán
- 2 narancs
- 2 kiwi
- 1 alma
- 1 dl rum
- 5 dkg kesrű csoki
- 5 dkg tejcsoki
- 8 dkg tejcsoki a mázhoz
Elkészítés:
A lisztet, szódabikarbónát, tojást, vajat, cukrot, vaniliát egy tálban összekeverjük. Miután jól eldolgoztuk hozzáadjuk a szegfűszeget, a gyömbért, a fahéjat és a rumot. Apró darabokra vágjuk a mogyorót és a mandulát, majd összekeverjük a tésztával. Lereszeljük a banánt és az almát, apró darabokra vágjuk a narancsot, a kiwit és a két különböző csokit és a keverékhez adjuk. Kivajazunk és lisztezünk egy hosszúkás sütőformát és beleöntjük a tésztát. Kb. 50 percig sütjük. (Egészen tűpróbáig) Miután kihűlt kiforditjuk a tésztát a formábol és bevonjuk a tetejét csokimázzal.
Csokimáz:
Egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni. Egy kisebb edénybe tördeljük a tejcsokit, hozzáadunk 3 evőkanál vizet és gőz felett addig kevergetjük mig teljesen fel nem olvad a csoki. Az így kapott mázat még melegen a tésztára öntjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu