Ezúttal valami vajas morzsás sütire vágytam és némi keresgélés után találtam is egy kedvemre való receptet itt.
Az arányokat kissé megvátoztattam: kevesebb cukrot és epret használtam.
ĺme a végeredmény:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 4 ek hideg víz
- só
- 1 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor.
- 55 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor.
- 5 dkg finomliszt
- 2 marék apróra vágott mandula
A tészta hozzávalóit összegyújuk, 1/3 részét morzsásan hagyjuk, a másik felét pedig gombóccá formázzuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben. Idő közben előkészítjük a tölteléket: először felaprítjuk a mandulát és félretesszük. Az epret megtiszítjuk, félbe vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a liszttel meg a cukorral, vigyázva, hogy össze ne törjön. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Miután letelt az 1 óra, a tészta gombócot lisztezett felületen kinyújtjuk és kibéleljük vele a 20-25cm átmérőjű, 3 cm mély pite formát. (Vigyázat a tészta könnyen törik, ami szinte minden vajas tésztára jellemző.) Behelyezzük a sütőbe és 10 perc alatt elősütjük. A keveréket a tésztára öntjük, megszórjuk mandulával s végül rászórjuk a tészta morzsát is. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu